Велоергометри

Все още няма обяви в тази категория

Велоергометър

Съществуват три основни вида  хоризонтален, вертикален и преносим.

Хоризонтален велоергометър

Представлява хоризонтална конструкция с педали, разположени в една и съща равнина със седалката или малко под равнината на седалката. Това ви позволява да държите краката си изправени спрямо повърхността на пода . Тази позиция облекчава гърба и шията и дава възможност за леко развитие на ставите.

Той се търси от много категории потребители (включително от възрастни хора), тъй като ви позволява да поддържате физическа форма в присъствието на заболявания на гръбначния стълб и ставите.

Използването му се препоръчва от лекарите в рехабилитационни програми, както и при заболявания на опорно-двигателния апарат, лоша подвижност на ставите.

Вертикален или изправен велоергометър

Педалите му са разположени под седалката, точно като обикновен велосипед. Тренировките при дадено натоварване могат да бъдат с висока интензивност с максимално натоварване на всички мускулни групи в долната част на тялото.

Преносим велоергометър

Той е малък и лесен за транспортиране, когато е необходимо,  състой само от педали и няма седалка и стойка за ръце.

Типове велоергометри според начина на задвижване

Механични. Механичните типове се характеризират с ръчно регулиране на натоварването. По популярност те отстъпват на по-съвременните видове: магнитни и електромагнитни. В същото време те имат свой собствен кръг от потребители, които са привлечени от наличието на необходимите функции и разумни цени.

Магнитни. Магнитното поле се генерира от магнити, разположени вътре в маховика. Този тип тренировъчни машини са доста популярни, тъй като са удобни и лесни за използване. Средната ценова категория и доброто качество са за много потребители основният критерий за избор на магнитни симулатори.

Електромагнитни. Този тип велоергометър трябва да е свързан към електрическата мрежа, за да работи. Сред тях има такива, които се захранват от енергия, генерирана от техния собствен генератор. Те са оборудвани с всичко необходимо за комфортно потребителско изживяване. Те ви позволяват да проследявате товара и да го коригирате според вашите нужди.