Шофьорски курсове

2

Шофьорски курсове в София – категория „В“ от ...

Шофьорски курсове
Красно село
7 февруари 2023 в 22:37
1000 лева
2

Шофьорски курс на автоматик !!

Шофьорски курсове
Център
12 август 2022 в 08:08
900 лева
1

Опреснителен шофьорски курс-гр.Варна на автом...

Шофьорски курсове
Център
12 август 2022 в 08:06
40 лева
1

Шофьорски курс кат: "В" - Димитровг...

Шофьорски курсове
гр. Димитровград
19 май 2022 в 12:47
123 лева
Показани: 4 от 4 обяви

Как преминава един шофьорски курс?

Преди да подаде документи в автошкола, потенциалният шофьор определя кое превозно средство планира да управлява и избира категория шофьорска книжка, която позволява да управлява съответния вид транспорт. Повечето хора предпочитат първо да получат права от категория B – шофиране на лек автомобил.

Условия за обучение

Понякога ученето върви по-бързо, понякога се разтяга за по-дълъг период. Основното нещо, което влияе върху продължителността, е броят на часовете на седмица.

Форми на обучение в автошкола

Стандартната форма на обучение е изучаването на теория в класната стая. Група от няколко души, изучават теория в специално оборудвани класни стаи. Учителят разкрива теоретични аспекти, учениците решават тестове, анализират пътни ситуации.

Теоретично обучение

Преди кандидат-шофьор да седне зад волана, той трябва да овладее основите на теорията на правилата за движение. С учител изучава правила за движение, пътни знаци, маркировка и система от глоби.

Също така учениците повърхностно се запознават с устройството на автомобила. Много време не е отделено на това, но си струва да имате груба представа за силите, които карат колата да се движи.

Практическо обучение

Първият урок по шофиране е стресиращо, но интересно преживяване за учениците. Обикновено начинаещият се обучава да настройва огледала и да регулира седалката, да тръгва правилно, да спира и да извършва обратен завой на безопасна част от пътя. Инструкторът е постоянно наблизо: мястото му е оборудвано с педали на съединител и спирачка. Следователно при спешни случаи той няма да допусне инцидент.

Практическото обучение преминава през упражнение за паркиране,  извънградско шофиране, градско шофиране, като основната част от обучението е именно шофиране в реални градски условия.

Не всеки ученик се нуждае от стандартен брой часове, за да овладее напълно уменията за управление на превозно средство. По желание или по необходимост можете да вземете допълнителни платени часове.

Финал на обучението

Обучението завършва с изпит за правоспособност за управление на МПС – теория и практика.