Пране на килими

7

Пране на мокети и килими

Пране на килими
Летище София
28 август 2023 в 19:16
4.5 лева
3

Пране на Килими Варна - Fantastic Services

Пране на килими
Възраждане 2
12 септември 2022 в 12:29
По договаряне
Показани: 2 от 2 обяви

Почистване на килим

Поддържането на чистота в къщата е една от основните задачи, чието решение изисква задълбочен подход. Килимите са неизменна част от интериора във всеки модерен апартамент. Грижата за продуктите включва редовно почистване, особено при продължителна употреба. Има много начини за постигане на желания ефект, след който килимът става като нов.

Причини за замърсяване

Килимът за пода допринася за създаването на уютна обстановка във всяка къща. Тяхното присъствие е особено необходимо в семейства с малки деца. Използването на килими намалява вероятността от хипотермия при децата, на които ще им е много по-удобно да играят на пода и в същото време ще бъдат по-малко болни.

Как да почистите килим?

Препоръчително е килимите да се почистват редовно. Това е единственият начин да осигурите безупречна чистота в къщата и да я поддържате дълго време. В никакъв случай не трябва да се пренебрегва замърсяването, защото ако килимът не се грижи, в него ще започне да се натрупва голямо количество прах заедно с бактерии, праховите акари могат да започнат да причиняват алергии.

Как да измиете килима у дома старателно и да не провокирате неговата деформация, по време на почистване се препоръчва да използвате само топла вода, четки, които не са твърде твърди и почистващ препарат за килими, който не изисква използването на голямо количество течност при изплакване.

Забележка! Колкото по-дълга и по-мека е купчината, толкова по-мека трябва да бъде четката. Продуктите от естествени влакна се почистват по посока на купчината.

Професионално почистване

Извършването на професионално почистване с универсални състави гарантира липсата на деформация и свиване на продукта, пълното елиминиране на неприятните миризми и висококачествена обработка на дълбоки слоеве купчина. Услугите могат да се извършват както в химическо чистене, така и в дома на клиента. Цената им обикновено е посочена в ценовата листа. При увреждане от молци, прахови акари или мухъл се използва специално средство с дезинфекциращо действие.