Борба с вредители

Професионална обработка срещу вредители в дом...

Борба с вредители
Левски
18 април 2023 в 07:18
1 лев
Показани: 1 от 1 обяви

Как да предпазим от вредители дома си?

В интернет пространството има различни обяви за различни начини за борба с вредители от индивидуални препарати до професионални услуги от фирми. Но защо трябва да стигаме до тях?

Най- важното условия срещу борбата с вредители е превенцията срещу тях.

Почистете веднага след хранене. Колкото по-дълго оставяте храна на маса или плот, толкова по-вероятно е вредителите да дойдат и да я намерят. Опитайте се незабавно да почистите след себе си, за да премахнете източника на храна в дома си. Ако нямате време да почистите напълно съдовете, можете да ги изплакнете бързо, за да се отървете от по-голямата част от остатъците от храна.

Изнасяйте боклука, когато се напълни. Не е нужно да изнасяте боклука всеки ден, но трябва да се опитате да го изнесете в голямата си кофа за боклук, когато забележите, че е пълна. Вредителите обичат боклука и ще бъдат привлечени от миризмите във вашата кофа за боклук. Редовното изнасяне на боклука също помага да запазите дома си без миризма. Помислете за използването на кофа за боклук с капак, за да затрудните навлизането на вредители.

Избършете трохите от вашите шкафове и плотове. Когато почиствате кухнята си, използвайте влажен парцал, за да избършете трохите от всички плоски повърхности и в кошчето. Опитайте се да избегнете попадането им в малки пролуки, като пролуката между плоча и стена.

Трохите са лесна плячка за вредители, особено когато са на труднодостъпни места. Уверете се, че редовно проверявате шкафовете си за паднали трохи. Ако има някакви хранителни отпадъци в канализацията, почистете го.

Лесно е да избършете трохите на пода и да забравите за тях, но това може да доведе до повече насекоми и гризачи в дома ви. След като приключите с почистването на кухнята, вземете метла и прах, за да почистите бързо всички остатъчни трохи, които може да са на пода. След това разклатете тенджерата за боклук в кошчето. Опитайте се да пометете кухнята си поне веднъж седмично.

Почиствайте купичките с храна за домашни любимци веднъж на ден. Храната за домашни любимци е отличен източник на храна за насекоми и гризачи, поради което те често се стичат към нея. След като вашият домашен любимец се нахрани, опитайте се да се уверите, че в купата не са останали трохи, като я изплакнете с вода.

Избягвайте да използвате автоматична хранилка, в която има храна през цялото време, тъй като може да привлече вредители.

Вие вече имате вредители във вашия дом, мазе, тераса?

Разгледайте нашите обяви или се абонирайте в сайта Obiavi24.bg за тях.