Багери

Разгледайте най - новите обяви за продажба на различни видове багери. Ако търсите за временно ползване, потърсете обяви за отдаване под наем на багер.

4

Продавам

Багери
Център
17 април 2024 в 22:33
11.09 лева
8

Продавам мини багер

Багери
гр. Луковит
25 август 2023 в 08:27
25000 лева
Показани: 2 от 2 обяви

 


Багери

Багерът е основният тип оборудване за обработка на земни работи. Основната им цел, за която се използват, е копаене, повдигане на изкопния материал и евентуално товаренето му на тежкотоварни камиони. Според принципа на работа багерите могат да бъдат разделени на две големи категории - многокофови (непрекъснато действие) и еднокофови (циклично действие). Както подсказва името, работното оборудване на непрекъснат багер се състои от няколко кофи, движещи се непрекъснато около затворена зона.

Според вида на задвижването багерите се разделят на два класа - с гъвкаво (въжено) окачване или с твърдо окачване (хидравлично задвижване). В България са популярни обикновен багер с механична лопата и мини багер.

Багер с механична лопата

Според предназначението и капацитета на кофата механичните лопати се разделят на универсални (0,2-2 куб.м), кариерни и минни (2-5 куб.м), кариерни и минни (2-5 куб.м).

Характеристика на механичните лопати са големите радиуси на копаене и разтоварване.

Мини багери

Багерите с ниска мощност се използват за малки обеми земни работи, както и за спомагателни и подготвителни работи - сеч и подрязване на гори, забиване на пилоти, уплътняване на пътни настилки, монтажни и товаро-разтоварни операции. Модерните мини багери от този клас са направени в класическо оформление. Те използват гъсенични или пневматични колела, а като работно оборудване по правило се използва обратна механична лопата с възможност за завъртане на стрелата в хоризонтална равнина.