Как да напиша добра обява?

Дата на публикуване 06.02.2022

Добър маркетинг

За да имате успех в продажбите  на вашите продукти или услуги, трябва да ги представите много добре на бъдещите си клиенти.

Напишете правилно името на продукта

Използвайте главна и малки букви, ако заглавието на цялата обява е написано с главни букви, вниманието бързо се разсейва - текста е неудобен да четене. 

Пишете кратко и по същество

Да преминем към текста на обявата - той трябва да е кратък и разбираем.  Незабавно говорете за същността на сделката, премахнете всички словесни ексцесии и украси, които не са свързани с продукта.

Не забравяйте да напишете каква е функционалността

Купувачите искат да придобият ползите от притежаването на продукта или услугата. Опишете накратко характеристиките на продукта, защо го продавате и какво състояние е артикулът. Ако продавате стока втора употреба трябва максимално точно да опишите моментното и състояние.

Обяснете сложните неща с прости думи 

Когато описвате дадена услуга, избягвайте професионалната терминология. Просто обяснете на бъдещите клиенти какво правите. Хубаво е след, като прочете обявата, клиентът вече да няма въпроси относно сделката. За да направите това, разкажете подробно за продукта или опишете как изглежда работния процес (на услугата).

Не въвеждайте контакт в текста на обявата  

Модераторите премахват цялата информация за контакт от текста на обявата. Телефонния номер трябва да бъде въведен в специално поле при попълване на формата за публикуване на обява.

Бъдете учтиви

В сайтовете за обяви не се толерират обяви със съдържание на агресия и обявата се изтриват от модераторите.

Спазвайте закона  

Понякога потребителите се опитват да продадат незаконни неща - материали за възрастни, алкохолни смеси и смеси за пушене. Ние премахваме такива обяви, за да предпазим продавача от проблеми със закона.

Сподели