Обяви за кучета Алабай

Продавам куче

Алабай
с. Катуница
20 август 2023 в 16:29
100 лева
Показани: 1 от 1 обяви

 


Куче Алабай

Алабай е една от най-древните породи, която е оцеляла до наши дни почти в първоначалния си вид. Първоначално отглеждан като пастирско и пазач, Алабай е запазил и до днес изявените инстинкти на пазач и безстрашен закрилник. Огромният размер, самочувствието, проявяващо се при всяко движение на възрастно животно, неизбежно предизвикват уважението на всеки, който някога е срещал средноазиатското овчарско куче. Алабай  е в топ класацията на най-силните кучета.

Не забравяйте, че кученцето трябва да има правилните документи за регистрация. Без тях това е просто куче, което прилича на алабай. Но най-важното е, че преди да купите кученце, трябва да сте сигурни, че имате нужда от алабай.

Как да изберем кученце

По-добре е да вземете кученце алабай от развъдник. Това ще ви даде определени гаранции за чистотата на породата и здравето на кучето, както физически, така и психически. Когато избирате бебе, специалистите препоръчват да се обърне внимание на следните точки:

- Възраст на кученцето. По-добре е да вземете средноазиатско овчарско куче на възраст поне два месеца.

- Възрастта на майката. Най-здравото потомство се получава от кучки на възраст между две и осем години.

- Броят на бебетата в котилото. Експертите казват, че оптималният брой кученца е шест.

- Не забравяйте да оцените външния вид на овчарското куче. Здравото бебе е активно, храни се с апетит, има лъскава козина и чиста кожа. Носът е влажен, ушите и очите са чисти.